Nieuwsbrief registratie:

Ham Ombakken met Olijftapenade

Ham Ombakken met Olijftapenade

Ingrediënten:

  • 1 snede van 100 gram Magere ham met ajuin TRENDITION
  • 1 grote aardappel
  • 1 soeplepel olijftapenade
  • 4 wilde groene asperges
  • 1 soeplepel Spaanse olijfolie
  • 1 koffielepel boter
  • 4 zwarte ontpitte olijven
  • grof zeezout
  • zwarte peper uit de molen

Bereiding:

  • Kook de asperges beetgaar en snij in fijne reepjes.
  • Snij de olijven in fijne stukjes.
  • Schil en was de aardappelen en snij in fijne slierten, nu niet meer wassen om zetmeel (kleefstof ) niet af te spoelen.
  • Smelt de boter samen met de olijfolie in de koekenpan en bak er de aardappelslierten samen met de aspergereepjes en de olijfstukjes in aan tot een krokant geheel. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schik de snede Magere ham met ajuin TRENDITION erop en snij in gewenste vorm.

Presentatie:

  • Presenteer de aardappelterrine en werk af met de groene aspergetips en wat olijftappenade.

Tip: Bereiding Olijftappenade

Ingrediënten:

  • 250 gram zwarte ontpitte olijven
  • 20 gram fijne kappertjes
  • 4 gemarineerde ansjovissen
  • 2 geperste teentjes
  • knoflook
  • 10 cl Spaanse olijfolie

Bereiding:

  • Doe alles in de blender en mix volgens eigen keuze naar dikte toe.
  • Eventueel bijsmaken met peper en zout.
Deel dit recept met je vrienden:

Producten met dit gerecht

©2012 Gold Meat

Industrieweg 6
3550 Heusden Zolder
België

Gebruiksvoorwaarden - Sitemap
Website by Brainlane